CARDIOLOGIE

CABINET CARDIOLOGIE

Doctor Alina TUBUCANU – medic primar cardiolog

Doctor Florentina CHICULITA – medic specialist cardiolog

CARDIOLOGIE

Ce este cardiologia?

Cardiologia este studiul și tratamentul tulburărilor inimii și vaselor de sânge. O persoană cu boli de inimă sau boli cardiovasculare poate fi trimisă la un cardiolog. Cardiologia este o ramură a medicinei interne. Un cardiolog este specializat în diagnosticarea și tratarea bolilor sistemului cardiovascular. Bolile de inimă se referă în mod specific la inimă, în timp ce bolile cardiovasculare afectează inima, vasele de sânge sau ambele.

Când aveti nevoie de un cardiolog?

Dacă o persoană are simptomele unei afecțiuni cardiace, medicul său de familie o poate trimite la un cardiolog.

Simptomele care pot indica o problemă cardiacă includ:

• dificultăți de respirație
• ameţeală
• dureri în piept
• modificări ale frecvenței sau ritmului cardiac
• tensiune arterială mare
• tensiune arterială mica
• oboseala
• inflamarea gleznelor, mainilor sau abdomenului

Un cardiolog poate efectua diferite teste daca observa un suflu cardiac sau un ritm cardiac anormal. El tratează adesea pacienții care au avut un atac de cord, insuficiență cardiacă sau alte probleme cardiace. Medicul cardiolog ajută la luarea deciziilor cu privire la intervenția chirurgicală pe inimă, cateterizarea cardiacă și angioplastia sau utilizarea de stenturi. Bolile de inimă care pot fi diagnosticate de medicul cardiolog prin anamneza, investigatii imagistice si analize de laborator includ:

• ateroscleroza
• fibrilatie atriala
• aritmii
• boli cardiace congenitale
• boală coronariană
• boala cardiaca congestiva
• colesterol și trigliceride din sânge crescute
• hipertensiune
• pericardită
• tahicardie ventriculară
• hipertensiune arterială

Medicul cardiolog va poate oferi sfaturi despre prevenirea bolilor de inima. O persoană poate avea nevoie să se prezinte la un cardiolog chiar și fără simptome, dacă are antecedente familiale de boli de inimă sau colesterol ridicat, dacă este sau a fost fumător, dacă are diabet sau dacă începe un nou program de exerciții fizice.

cardiologie roman

Investigatiile specifice cardiologice pe care le ofera Centrul Medical Elite sunt:

✔ Ecografia Doppler Vascular

✔ Electrocardiograma

✔ Monitorizarea electrogardiografica cu aparate holter

✔ Ecografie cardiaca

Ecografia Doppler Vascular se efectuează pentru a studia fluxul sangvin la nivelul arterelor și venelor de la nivelul membrelor superioare și inferioare sau la nivelul arterelor cervico-cerebrale (artere carotide și artere vertebrale). De asemenea este o investigație deosebit de importantă dacă, în cazul unui pacient cunoscut cu boală venoasă cronică, apare brusc un edem însoțit de durere și roșeață pe traiectul unui vas (posibilitatea unei tromboze venoase), ceea ce presupune tratament de urgență.

Caracteristicile si beneficiile investigatiei ecografice Doppler

Fiabilitate: Oferind o imagine clară și precisă a fluxului de sânge, ecograful Doppler venos poate ajuta la identificarea bolilor venoase și a altor afecțiuni asociate cu circulația sanguină.

Noninvazivitate: Ecograful Doppler venos este un instrument non-invaziv, care nu necesită anestezie sau intervenție chirurgicală, ceea ce face ca procesul să fie mai sigur și mai confortabil.

Rapiditate: Ecograful Doppler venos prezinta rezultate în timp real, fără a necesita o perioadă de așteptare lungă.

Precizie: Acuratețea și precizia ecografului Doppler venos sunt esențiale în diagnosticul bolilor venoase și a altor afecțiuni legate de circulația sanguină

Electrocardiograma (EKG) reprezintă grafica activității electrice cardiace, fiind metoda cea mai larg răspândită de monitorizare cardiacă. Astfel, impulsurile electrice ale inimii, reprezentate de contractiile muschilor inimii, care pompează sânge câtre organele interne ale corpului, sunt monitorizate cu ajutorul unor mici discuri metalice, numite electrozi.

Traseul EKG este format din unde, segmente și intervale. Unda este o deflexiune, pozitivă sau negativă, ilustrând existența unei diferențe de potențial electric. Segmentul este distanța în timp între două unde succesive, iar intervalul reprezintă o asociere de unde și segmente. Traseul EKG este reprezentat de înregistrarea spațio-temporală a câmpurilor electrice elementare de la nivelul tuturor celulelor miocardice, în timpul celor două momente fundamentale ale activității bioelectrice a cordului: depolarizarea și repolarizarea.

O electrocardiogramă, de regulă, este facută de un specialist, iar rezultalele testului sunt interpretate de doctor: internist, doctor de familie, cardiolog, anestezist sau chirurg.

Electrocardiograful este portabil, astfel încât EKG-ul poate fi efectuat, practic, oriunde. În timpul electrocardiogramei, pacientul va sta întins pe o masă, va respira normal și nu se va mișca deoarece activitatea musculară poate influența rezultatul. Acestuia i se vor aplica electrozii la nivelul mâinilor și picioarelor cu ajutorul unui gel special care îmbunătățește conducerea impulsurilor electrice. O electrocardiogramă durează în medie 5-10 minute și nu este dureroasă.

Monitorizarea electrocardiografică (Holter TA/EKG) este o investigație medicală prin intermediul căreia este înregistrat ritmul cardiac standard pe o perioadă de 24 ore, la recomandarea medicului. Investigația nu necesită imobilizare la pat sau spitalizare, este neinvaziva si nedureroasă, ceea ce înseamnă că pacientul își poate desfășura activitatea zilnică în mod obișnuit.

Mai mult decât atât, pacientului chiar îi este recomandat să facă exact ceea ce face în mod obișnuit. Monitorizarea activitatii electrice a cordului prin intermediul unui Holter EKG ofera informatii importante cu privire la manifestarile clinice ale pacientului de cauza cardiaca, nedecelabile in timpul vizitei la cabinetul de consultatii prin intermediul electrocardiogramei simple. Aceasta investigatie monitorizeaza activitatea electrica a inimii atat in timpul desfasurarii activitatilor zilnice cat si in timpul repausului nocturn.

Ecografia cardiaca folosește unde de înaltă frecvență (ultrasunete) care parcurg structurile interne pentru a produce o imagine în mișcare. Nu folosește raze X. Ecografia cardiaca (ultrasonografia, ecocardiografia sau ecografia la inima) este una dintre cele mai utilizate proceduri pentru diagnosticarea tulburărilor cardiace, deoarece oferă imagini excelente și este

✔ noninvaziva
✔ inofensiva
✔accesibila financiar
✔disponibila pe scară largă.

Ecografia cardiaca este, de asemenea, utilizată în diagnosticul tulburărilor care afectează vasele de sânge din alte părți ale corpului. Ecografia inimii poate fi utilizată pentru a detecta dacă mușchiul cardiac se mișcă normal și cât de mult sânge pompează inima la fiecare bătaie. Această procedură poate detecta, de asemenea, anomalii ale structurii inimii, cum ar fi valvele cardiace defecte, malformații congenitale (cum ar fi găurile în pereții dintre camerele inimii) și mărirea pereților sau camerelor inimii, așa cum se întâmplă la persoanele cu tensiune arterială ridicată, insuficiență cardiacă sau afectarea pereților musculari ai inimii (cardiomiopatie).

PREȚURI:

Preturile afisate pe site sunt cele standard. In functie de situatia medicala concreta a pacientului si de politica comerciala a societatii, acestea pot varia si pot suferi modificari. Va rugam sa verificati actualitatea acestora la telefon 0770 468431.

CONSULTAȚIIPREȚ
Pachet CARDIOLOGIE consultatie + ecografie cord + EKG Dr Alina TUBUCANU 350 LEI
Pachet CARDIOLOGIE consultatie + ecografie cord + EKG Dr Florentina CHICULITA400 LEI
Consultatie cardiologie +Ecografie Doppler venos dr Alina TUBUCANU350 LEI
Consultatie cardiologie 200 LEI
Control cardiologie150 LEI
Electrocardiograma EKG25LEI
Electrocardiograma cu interpretare50LEI
Montare holter EKG cu interpretare200LEI
Montare holter tensiune arterial cu interpretare200LEI
Referat pentru comisie200LEI

Toate investigatiile includ masurarea tensiunii arteriale.