GINECOLOGIE

CABINET GINECOLOGIE

Doctor Adina PRICOPE VESELIN – medic primar ginecolog

GINECOLOGIE

Pentru îngrijirea ginecologică, o femeie ar trebui să aleagă un medic cu care să poată discuta confortabil subiecte sensibile, cum ar fi sexul, controlul nașterii, sarcina și problemele legate de menopauză.

Investigațiile ginecologice de rutină pot descoperi din timp unele afecțiuni sau unele stări anormale, evitându-se situațiile dificile sau complicațiile ce pot apărea în timp. Pentru a putea pune un diagnostic corect și precoce, în funcție de sfaturile specialiștilor noștri, există o serie de analize și investigații suplimentare care sunt recomandate a fi efectuate:

✓ Consultația ginecologică se recomandă a fi efectuată anual, după începerea vieții sexuale, indiferent de absența simptomelor. Un control ginecologic presupune inspecția zonei genitale în poziție ginecologică, examenul cu valve și tușeul vaginal propriu-zis.

✓ Consultația senologică presupune inspecția și palparea sânilor, pentru a depista eventuale afecțiuni mamare. De obicei, este recomandat a fi completată de o investigație mamară imagistică (ecografie sau mamografie).

✓ Examenul citologic Babeș-Papanicolau sau Testul PAP este investigația utilizată pentru screening-ul modificărilor colului uterin. Este o procedură nedureroasă, neinvazivă și rapidă și este cel mai important test-diagnostic pentru depistarea displaziei de col uterin (displaziei cervicale) și a cancerului de col uterin (cancerul cervical).

✓ Examenul secreției vaginale se recoltează atunci când apar modificări ale secrețiilor vaginale precum miros neplăcut, culoare alb-tulbure sau transparentă sau nuanță gălbuie, simptome care pot indica prezența unei infecții, a unei boli cu transmitere sexuale, etc.

✓ Ecografia transvaginală reprezintă o examinare avansată, de mare acuratețe, a organelor genitale feminine cu ajutorul ultrasunetelor, folosind un transductor introdus în vagin. Este metoda imagistică cea mai utilizată de investigare a afecțiunilor organelor genitale feminine: uter, ovare, trompe uterine. Ecografia transvaginală permite un grad mare de acuratețe a diagnosticului, întrucât se efectuează cu transductori dedicați, cu frecvență și rezoluție mare.

Cum decurge consultul ginecologic?

O evaluare ginecologică include istoricul ginecologic și examenul ginecologic. Examenul ginecologic se referă în mod specific la examinarea sistemului reproducător al unei femei. Include o examinare a sânilor. O examinare pelviană se face dacă circumstanțele femeii o justifică și aceasta dorește acest lucru. Cu toate acestea, medicul specialist poate oferi îngrijiri medicale mai generale și poate face un examen fizic mai complet în timpul vizitei ginecologice, daca considera ca este cazul.

Dacă aveti întrebări sau temeri cu privire la examenul ginecologic, ar trebui să discutati deschis cu medicul în prealabil despre preocupările dumneavoastra. Dacă orice parte a examinării provoacă durere, trebuie să informati medicul. Este recomandat ca pacienta să-și golească vezica urinară înainte de examinarea fizică și vi se poate cere să colectati o probă de urină pentru analiză.

Medicul poate simți gâtul și glanda tiroidă pentru a verifica dacă există noduli și anomalii. O glanda tiroidă mărită, hiperactivă (hipertiroidism) poate provoca anomalii menstruale. Medicul va examinează pielea pentru semne de acnee, exces de păr pe corp care este mai tipic bărbaților (hirsutism), pete și excrescențe.

O examinare a sânilor se face de obicei înainte de examinarea pelviană. Cu pacienta așezată, medicul inspectează sânii pentru nereguli, gropițe, piele strânsă, umflături și scurgeri. Pacienta se așează sau se întinde apoi, cu brațele deasupra capului, în timp ce medicul simte (palpează) fiecare sân cu mâna și examinează fiecare axilă pentru ganglioni limfatici măriți și pentru noduli și anomalii. În timpul examinării, medicul poate revizui tehnica de autoexaminare a sânilor cu pacienta.

Ginecologul poate folosi un stetoscop pentru a asculta activitatea intestinului și pentru a verifica dacă există zgomote anormale produse de sângele care curge prin vasele de sânge îngustate. Medicul poate atinge zone ale abdomenului cu degetele pentru a verifica dacă există excrescențe anormale sau organe mărite, în special ficatul și splina. Puteti experimenta un oarecare disconfort atunci când medicul apasă profund, insa examinarea nu trebuie să fie dureroasă. Specialistul poate verifica, de asemenea, zona inghinală pentru puls (care este prezent în mod normal), ganglioni limfatici măriți și hernii.

PREȚURI:

Preturile afisate pe site sunt cele standard. In functie de situatia medicala concreta a pacientului si de politica comerciala a societatii, acestea pot varia si pot suferi modificari. Va rugam sa verificati actualitatea acestora la telefon 0770 468431.

CONSULTAȚIIPREȚ
Consiliere 50 LEI
Consultatie ginecologica150 LEI
Control ginecologic50 LEI
Ecografie + D.T. (11 – 13 saptamani) 150 LEI
Ecografie abdominala180 LEI
Ecografie endovaginala180LEI
Ecografie mamara200LEI
Ecografie trim I de sarcina250LEI
Ecografie trim II de sarcina300LEI
Ecografie trim III de sarcina350LEI
Montare sterilet250LEI
Indepartare sterilet150LEI
Indice Doppler50LEI
Intrerupere sarcina asistata medical (avort medicamentos)860LEI
Rejuvenare vaginala terapia vampir900LEI