ANALIZE MEDICALE

ANALIZE MEDICALE

Analize de laborator

Analize de sânge, urină sau alte fluide corporale

Analizele medicale cuprind tot procesul de colectare și analiză a datelor din diverse surse pentru a obține informații despre starea de sănătate a pacientului. Un test de laborator este un tip obișnuit de analiză medicală care implică prelevarea unui eșantion de sânge, urină sau alt fluid corporal sau țesut al unui pacient pentru a diagnostica, urmari sau tine sub observatie o boala sau un simptom specific.

Care sunt beneficiile analizelor medicale pentru pacienti?

Analizele de sange, sumarul de urina sau alte fluide corporale pot aduce beneficii pacienților în multe feluri. Iată câteva exemple care pot avea un impact direct asupra pacienților:

✔ Rezultate îmbunătățite pentru pacienți: analiza medicală ajuta medicii să identifice din timp pacienții care prezintă un risc ridicat de a dezvolta anumite boli sau afecțiuni, permițându-le să ofere tratamente direcționate care pot îmbunătăți starea sănătății (ex: hemoglobina glicozilata pentru riscul de diabet saharat) .

✔ Iimplicare sporită a pacienților: oferindu-le acces la datele lor de sănătate, pacienții pot sa inteleaga si să se implice mai mult în propria îngrijire (ex: indicatori ai functiei renale, ureea serica si creatinina, pot fi controlate prin regim alimentar).

✔ Relație mai bună medic-pacient: analiza medicală poate ajuta la îmbunătățirea relației dintre medici și pacienți, oferind medicilor informații exacte și actualizate despre starea de sănătate a pacientului, usurand diagnosticarea si prescrierea tratamentelor.

✔ Anxietate redusă: analiza medicală poate ajuta la reducerea anxietății la pacienți, oferindu-le informații exacte și actualizate despre starea lor de sănătate.

✔ Creșterea gradului de conștientizare și incredere: analizele medicale pot ajuta pacienții să devină mai conștienți de regimul lor de medicatie și să le îmbunătățească increderea in tratament.

colectare probe de sange
probe de sange centrifugate
prelevare proba de sange
centrifuga medicala

Preturile afisate pe site sunt cele standard. In functie de situatia medicala concreta a pacientului si de politica comerciala a societatii, acestea pot varia si pot suferi modificari. Va rugam sa verificati actualitatea acestora la telefon 0770 468431.