Social Media

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.

TEHNICI DE REJUVENARE

15 Ianuarie 2023

Ce este PRP?
Utilizarea concentratelor plachetare (în engleză Platelet Rich Plasma sau acronimul „PRP”) reprezintă o nouă abordare în medicina regenerativă. Dar ce se înțelege prin concentrat plachetar, cum își desfășoară acțiunea și, în final, cum se obține? Pentru a răspunde la aceste întrebări, trebuie să cunoaștem componenta fundamentală din care derivă PRP-ul: sângele.
Sângele este format dintr-o parte corpusculară cu celule speciale: globule roșii, globule albe, trombocite și o parte lichidă denumită plasmă.
Aceasta din urmă este un lichid ușor vâscos, de culoare galben-pai, formată dintr-o soluție apoasă de electroliți, vitamine și proteine. Din componentele sângelui, in cazul dat prezintă interes trombocitele. Într-adevăr, trombocitul are particularități „biologice” unice, ilustrate în continuare.

DONEAZA SANGE! SALVEAZA VIETI!

15 Ianuarie 2023

Centrul Medical Elite Roman va incurajeaza sa dati dovada de altruism, solidaritate si bunatate donand sange. Sangele pe care il donam poate salva alte trei vieti!
In România doar 1,7% din populație donează, deși e nevoie permanent, atât de sânge, cât și de preparate sangvine, dar mai ales de donatori fideli. Sunt oameni care nici măcar nu știu că au posibilitatea de a salva vieți atât de ușor.
Mihaela este mama unui băiețel de 11 ani care este internat într-o secție de oncopediatrie. A avut și el nevoie de sânge. Cu lacrimi în ochi, mama lui spune că sângele primit i-a salvat viața. Mihaela: Am primit sânge la fiecare cură de citostatice. Sângele a făcut la un moment dat diferența între viață și moarte, la fiul meu.

CARDIOLOGIE

15 Ianuarie 2023

Tromboza venoasă profundă apare prin formarea unui cheag de sânge în interiorul unei vene situate profund, cel mai frecvent la nivelul gambelor, coapselor sau pelvisului, dar poate să apară și la nivelul brațelor sau, mai rar, în alte părți ale corpului. Sângele se coagulează în interiorul unei astfel de vene, dând naștere unuia sau mai multor cheaguri care blochează circulația și afectează astfel întregul membru. Din fericire, tromboza venoasă profundă poate fi tratată eficient prin proceduri moderne minim invazive. Totodată, tromboza poate fi prevenită prin adoptarea unui stil de viață sănătos, care presupune mișcare, menținerea unei greutăți normale, hidratarea corectă și renunțarea la fumat. Terapia prin compresie, care înseamnă purtarea unor ciorapi medicinali de compresiune, este de asemenea utilă pentru a preveni tromboza venoasă profundă și instalarea sindromului post-trombotic.

CABINETUL DE CARDIOLOGIE

11 iulie 2022

In cabinetul de cardiologie al Centrului Medical Elite serviciile va sunt oferite de medici specialisti cu o indelungata experienta, profesionisti si dedicati. Cu tehnologie de ultima generatie recunoscuta la nivel international, veti beneficia de consult de specialitate, ecocardiografie, monitorizare ambulatorie a tensiunii arteriale cu Holter TA. Sfaturile pentru o inima sanatoasa le primiti gratuit: renuntati la fumat, faceti miscare in fiecare zi, nu va ingrasati, mancati sanatos, controlati-va periodic tensiunea arteriala, eliminati stresul si cel mai important: bucurati-va de viata! Să fii bine!

centrul medical elite

MEDICUL NOSTRU SPECIALIST IN UROLOGIE

09 iulie 2022

Programează-te la Centrul Medical Elite pentru a beneficia de servicii medicale de inalta performanță oferite de Dr. Daniel Andone, medic specialist urologie la Spitalul Clinic " Dr. C. I. Parhon" Iași. Vă așteptăm!

PNEUMOLOGIE

09 iulie 2022

Pneumologia este specialitatea medicală care ce se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratarea bolilor de plămani, de bronhii, ale pleurei și ale mediastinului. Orice modificare a starii de sanatate care implica dificultati respiratorii trebuie tratata cu maxima seriozitate. În cazul în care aveți simptome specifice, primul pas este să vă faceți o programare la consultație la unul din medicii clinicii noastre care va stabili ce investigații și tratamente vă sunt necesare. Spirometria este o metodă standard în evaluarea capacității respiratorii a plămânilor și este utilizată în diagnosticarea astmului bronșic și a bronhopneumopatiei obstructive cronice (BPOC). Spirometria este un test ce măsoară cantitatea de aer pe care o persoană o poate inspira sau expira într-o unitate de timp, verificând astfel eficiența și rapiditatea plămânilor de a fi expansionati sau goliți de aer. Va asteptam!