Social Media

Centrul Medical Elite

3 months 2 days ago

Muschii nu au varsta. Ei nu stiu daca au sapte sau saptezeci de ani. Ei trebuie sa se miste. Miscarea este esentiala pentru muschi. Asa ca putem oricand avea un corp bine definit, indiferent de varsta. Muschii sunt cei mai puternici în raport cu greutatea: muschii scheletici sunt capabili să producă o forță mai mare decât oricare alt tip de țesut din corpul uman. Acest lucru se datorează structurii lor complexe și capacitatii de a contracta fibrele musculare. Muschii sunt principala sursă de căldură: activitatea musculară generează căldură, iar această căldură ajută la menținerea temperaturii corpului. Chiar și când nu efectuăm efort fizic intens, mușchii noștri continuă să genereze căldură pentru a ne menține temperatura corpului constantă. Mușchii au capacitatea de a se regenera: asemenea altor țesuturi din corp, mușchii pot avea abilitatea de a se regenera în urma leziunilor minore. Celulele stem musculare joacă un rol crucial în acest proces de regenerare, ajutând la înlocuirea celulelor musculare deteriorate cu altele noi. Muscii sunt esențiali pentru sănătatea metabolică: mușchii nu sunt doar responsabili pentru mișcare, ci și pentru sănătatea metabolică. Aceștia pot contribui la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la arderea caloriilor, având un impact semnificativ asupra controlului greutății și al rezistenței la insulină. Acestea sunt doar câteva dintre aspectele inedite legate de mușchii corpului uman. Aceste structuri complexe joacă un rol crucial în funcționarea noastră de zi cu zi și merită cu siguranță să le explorăm mai mult. www.centrulmedicalelite.ro

Centrul Medical Elite

3 months 1 week ago

NEUROLOGIE
www.centrulmedicalelite.ro
Indiferent dacă aveți dureri de cap constante, migrene frecvente sau alte afecțiuni neurologice, suntem aici pentru a vă ajuta să găsiți soluții eficiente pentru a vă îmbunătăți calitatea vieții.
Dacă sunteți în căutarea unui neurolog de încredere și experimentat pentru a vă ajuta să vă gestionați afecțiunile neurologice, nu ezitați să ne contactați la clinica noastră de top. Suntem aici pentru a vă ajuta să vă simțiți mai bine și să vă îmbunătățiți calitatea vieții.
centrulmedicalelite.ro/programari/

Centrul Medical Elite

3 months 4 weeks ago

UROLOGIE
www.centrulmedicalelite.ro
Urologia este specialitatea medicala care ajută la depistarea, tratarea și recuperarea chirurgicală a celor cu suferințe ale aparatului urinar (rinichi, uretere, vezică urinară, uretră), precum și ale aparatului genital masculin.
Consultul si ecografia sunt esențiale pentru prevenție și pentru stabilirea diagnosticului în cazul afecțiunilor renale și urinare.
centrulmedicalelite.ro/programari/

Centrul Medical Elite

4 months 6 days ago

Drumetie pentru sanatate Am continuat seria de iesiri in natura pe un alt traseu, la fel de accesibil si plin de surprize placute. Am urcat pe langa poligonul unitatii militare, am traversat lanuri de floarea soarelui care colorau in galben si verde tot drumul pana la creasta, iar aici sus, prin tunelul de vegetatie, ne-am ostoit pofta de racoare intr-o zi torida. Am coborat pe poteca, strajuiti de copacii in care coarnele tocmai se coc, luand urma caprioarelor dar fara sa le zarim. 🦌 Ce-am aflat? O calitate importantă a mișcării în aer liber este că aceasta ne oferă oportunitatea de a ne conecta cu natura. Interacțiunea cu mediul natural ne permite să fim mai conștienți de frumusețea lumii din jurul nostru și să apreciem natura în toată splendoarea ei. De asemenea, petrecerea timpului în aer liber ne poate îmbunătăți abilitățile de concentrare și creativitate, oferindu-ne o perspectivă diferită asupra lucrurilor și stimulând gândirea pozitivă. Urmariti-ne pentru evenimentele urmatoare! 📢Si nu uitati: 👉Ia-ți timp pentru tine și începe să faci mișcare în fiecare zi. 👉Poți începe cu plimbări scurte sau cu exerciții ușoare în confortul casei tale. 👉Fiecare pas contează și te va duce mai aproape de o viață mai sănătoasă și mai echilibrată. 👉Alătură-te mișcării pentru sănătate și împărtășește-ți experiența cu prietenii și familia. ❤️Sănătatea ta este cea mai prețioasă!

Centrul Medical Elite

4 months 2 weeks ago

MEDICINA INTERNA Ce este ecografia abdominala si cum ne pregatim? Imagistica cu ultrasunete a abdomenului utilizează unde sonore pentru a produce imagini ale structurilor din abdomenul superior. Este folosita pentru a ajuta la diagnosticarea durerii sau distensiei (mărirea) și pentru a evalua rinichii, ficatul, vezica biliară, căile biliare, pancreasul, splina și aorta abdominală. Ecografia este sigură, neinvazivă și nu utilizează radiații ionizante. Cum ar trebui să ne pregătim? Purtați îmbrăcăminte confortabilă, lejeră. Poate fi necesar să îndepărtați toata îmbrăcămintea și bijuteriile din zona care urmează să fie examinată. Pregătirile depind de tipul de ecografie pe care o faceți. Pentru un studiu al ficatului, vezicii biliare, splinei și pancreasului, vi se poate cere să mâncați o masă fără grăsimi în seara dinaintea testului și apoi să evitați să mâncați timp de opt până la 12 ore înainte de test. Pentru ecografia rinichilor, vi se poate cere să beți patru până la șase pahare de lichid cu aproximativ o oră înainte de test pentru a vă umple vezica urinară. Vi se poate cere să evitați să mâncați timp de opt până la 12 ore înainte de test pentru a evita acumularea de gaze în intestine. Pentru ecografia aortei, poate fi necesar să evitați să mâncați timp de opt până la 12 ore înainte de test. centrulmedicalelite.ro/programari/

Centrul Medical Elite

4 months 2 weeks ago

ENDOCRINOLOGIE
Vrei să ai o viață sănătoasă și plină de energie? Echipa noastră de medici specialisti este aici pentru tine!
La Centrul Medical Elite, prin cabinetul de endocrinologie ne dedicăm sănătății tale hormonale și bunăstării generale. Cu ani de experiență în diagnosticul și tratamentul afecțiunilor endocrine, medicii nostri ofera servicii medicale de înaltă calitate.
Diagnostic precis: Folosim cele mai recente tehnologii și metode de testare pentru a identifica cauzele profunde ale afecțiunilor endocrine. Echipa noastră de medici cu experiență va elabora un plan personalizat de diagnostic pentru a determina exact ce se întâmplă în corpul tău.
Tratament eficient: Indiferent dacă suferi de diabet, tulburări tiroidiene, sindrom de ovar polichistic sau alte afecțiuni endocrine, avem soluțiile potrivite pentru tine. Utilizăm cele mai avansate opțiuni de investigatie si tratament, adaptate nevoilor tale individuale, pentru a-ți restabili echilibrul hormonal și pentru a-ți îmbunătăți calitatea vieții.
La Centrul Medical Elite ne pasă de tine și de sănătatea ta. Nu lăsa problemele hormonale să-ți afecteze calitatea vieții. Vino la noi și vei primi tratamentul de care ai nevoie pentru a te simți bine și a-ți atinge potențialul maxim.
Apelează la noi astăzi și fă primul pas către o viață mai sănătoasă și mai fericită!
www.centrulmedicalelite.ro

Centrul Medical Elite

4 months 3 weeks ago

Drumetie pentru sanatate
Ne petrecem mult timp în fața ecranelor, stând pe scaun în birouri sau în fața televizorului acasă.
Dar sănătatea noastră nu poate fi neglijată!
De aceea am initiat Drumetie pentru sanatate, o serie de evenimente care sa promoveze miscarea in aer liber si un stil de viata activ.
🥇 Multumesc primilor participanti pentru incredere si disponibilitate, pentru sfaturi si recenzii. Ma bucur pentru experienta placuta, cu miere direct din fagure, fragi proaspeti din natura, triluri de pasarele acompaniate cu mireasma incantatoare a teilor infloriti dar si pentru compania unor oameni deosebiti.
Urmariti-ne pentru evenimentele urmatoare!
📢Si nu uitati:
👉Ia-ți timp pentru tine și începe să faci mișcare în fiecare zi.
👉Poți începe cu plimbări scurte sau cu exerciții ușoare în confortul casei tale.
👉Fiecare pas contează și te va duce mai aproape de o viață mai sănătoasă și mai echilibrată.
👉Alătură-te mișcării pentru sănătate și împărtășește-ți experiența cu prietenii și familia.
❤️Sănătatea ta este cea mai prețioasă!

Centrul Medical Elite

4 months 4 weeks ago

When this happens, it's usually because the owner only shared it with a small group of people, changed who can see it or it's been deleted.

Centrul Medical Elite

5 months 4 days ago

CARDIOLOGIE Îngrijire de excelență pentru inima ta - Servicii medicale de cardiologie de top! Dorinta de a trai și calitatea vieții se unesc într-un singur loc - clinica noastră, unde punem sănătatea inimii tale pe primul loc. Indiferent dacă ești în căutarea unui diagnostic, tratament sau consiliere specializată, echipa noastră de cardiologi dedicați și profesioniști te va îndruma pe drumul spre o viață sănătoasă și activă. De ce să alegi serviciile noastre medicale de cardiologie? Experiență și competență: Cardiologii noștri sunt specialiști cu experiență bogată în domeniu și sunt dedicați să ofere cea mai bună îngrijire pacienților noștri. Ei sunt echipați cu cele mai recente cunoștințe și tehnologii medicale pentru a diagnostica și trata afecțiunile cardiovasculare. Echipamente de ultimă generație: Dispunem de cele mai avansate echipamente și tehnologii medicale pentru a ne asigura că oferim servicii de cea mai înaltă calitate. Investigatiile noastra non-invazive, cum ar fi electrocardiograma și ecocardiografia, asigura o evaluare precisă și un tratament eficient. Abordare personalizată: Înțelegem că fiecare pacient este unic, așa că oferim o abordare personalizată pentru fiecare caz. Cardiologii noștri ascultă atent nevoile și preocupările tale și dezvoltă planuri de tratament individualizate pentru a te ajuta să-ți atingi obiectivele de sănătate. Echipa multidisciplinară: Colaborăm strâns cu alte specialități medicale, pentru a oferi o îngrijire comprehensivă și integrată. Avem grijă nu doar de inima ta, ci și de bunăstarea generală a întregului tău corp. Confort și siguranță: Ne-am creat un mediu prietenos și confortabil, pentru ca tu să te simți în siguranță și relaxat

Centrul Medical Elite

5 months 1 week ago

Ginecologie
🔍Un consult ginecologic periodic poate descoperi din timp eventuale afecțiuni, evitând astfel posibile complicații ulterioare.
👩‍🔬Dr. Adina PRICOPE, medic primar Obstetrică Ginecologie, vă așteaptă in fiecare miercuri pentru consiliere, consultații si investigații!
Serviciile medicale oferite:
* consiliere
* consultatie
* ecografie endovaginala, abdominala, mamara
* montare/ indepartare sterilet
* intrerupere sarcina asistata medical (avort medicamentos)

www.centrulmedicalelite.ro/programari

TEHNICI DE REJUVENARE

15 Ianuarie 2023

Ce este PRP?
Utilizarea concentratelor plachetare (în engleză Platelet Rich Plasma sau acronimul „PRP”) reprezintă o nouă abordare în medicina regenerativă. Dar ce se înțelege prin concentrat plachetar, cum își desfășoară acțiunea și, în final, cum se obține? Pentru a răspunde la aceste întrebări, trebuie să cunoaștem componenta fundamentală din care derivă PRP-ul: sângele.
Sângele este format dintr-o parte corpusculară cu celule speciale: globule roșii, globule albe, trombocite și o parte lichidă denumită plasmă.
Aceasta din urmă este un lichid ușor vâscos, de culoare galben-pai, formată dintr-o soluție apoasă de electroliți, vitamine și proteine. Din componentele sângelui, in cazul dat prezintă interes trombocitele. Într-adevăr, trombocitul are particularități „biologice” unice, ilustrate în continuare.

DONEAZA SANGE! SALVEAZA VIETI!

15 Ianuarie 2023

Centrul Medical Elite Roman va incurajeaza sa dati dovada de altruism, solidaritate si bunatate donand sange. Sangele pe care il donam poate salva alte trei vieti!
In România doar 1,7% din populație donează, deși e nevoie permanent, atât de sânge, cât și de preparate sangvine, dar mai ales de donatori fideli. Sunt oameni care nici măcar nu știu că au posibilitatea de a salva vieți atât de ușor.
Mihaela este mama unui băiețel de 11 ani care este internat într-o secție de oncopediatrie. A avut și el nevoie de sânge. Cu lacrimi în ochi, mama lui spune că sângele primit i-a salvat viața. Mihaela: Am primit sânge la fiecare cură de citostatice. Sângele a făcut la un moment dat diferența între viață și moarte, la fiul meu.

CARDIOLOGIE

15 Ianuarie 2023

Tromboza venoasă profundă apare prin formarea unui cheag de sânge în interiorul unei vene situate profund, cel mai frecvent la nivelul gambelor, coapselor sau pelvisului, dar poate să apară și la nivelul brațelor sau, mai rar, în alte părți ale corpului. Sângele se coagulează în interiorul unei astfel de vene, dând naștere unuia sau mai multor cheaguri care blochează circulația și afectează astfel întregul membru. Din fericire, tromboza venoasă profundă poate fi tratată eficient prin proceduri moderne minim invazive. Totodată, tromboza poate fi prevenită prin adoptarea unui stil de viață sănătos, care presupune mișcare, menținerea unei greutăți normale, hidratarea corectă și renunțarea la fumat. Terapia prin compresie, care înseamnă purtarea unor ciorapi medicinali de compresiune, este de asemenea utilă pentru a preveni tromboza venoasă profundă și instalarea sindromului post-trombotic.

CABINETUL DE CARDIOLOGIE

11 iulie 2022

In cabinetul de cardiologie al Centrului Medical Elite serviciile va sunt oferite de medici specialisti cu o indelungata experienta, profesionisti si dedicati. Cu tehnologie de ultima generatie recunoscuta la nivel international, veti beneficia de consult de specialitate, ecocardiografie, monitorizare ambulatorie a tensiunii arteriale cu Holter TA. Sfaturile pentru o inima sanatoasa le primiti gratuit: renuntati la fumat, faceti miscare in fiecare zi, nu va ingrasati, mancati sanatos, controlati-va periodic tensiunea arteriala, eliminati stresul si cel mai important: bucurati-va de viata! Să fii bine!

centrul medical elite

MEDICUL NOSTRU SPECIALIST IN UROLOGIE

09 iulie 2022

Programează-te la Centrul Medical Elite pentru a beneficia de servicii medicale de inalta performanță oferite de Dr. Daniel Andone, medic specialist urologie la Spitalul Clinic " Dr. C. I. Parhon" Iași. Vă așteptăm!

PNEUMOLOGIE

09 iulie 2022

Pneumologia este specialitatea medicală care ce se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratarea bolilor de plămani, de bronhii, ale pleurei și ale mediastinului. Orice modificare a starii de sanatate care implica dificultati respiratorii trebuie tratata cu maxima seriozitate. În cazul în care aveți simptome specifice, primul pas este să vă faceți o programare la consultație la unul din medicii clinicii noastre care va stabili ce investigații și tratamente vă sunt necesare. Spirometria este o metodă standard în evaluarea capacității respiratorii a plămânilor și este utilizată în diagnosticarea astmului bronșic și a bronhopneumopatiei obstructive cronice (BPOC). Spirometria este un test ce măsoară cantitatea de aer pe care o persoană o poate inspira sau expira într-o unitate de timp, verificând astfel eficiența și rapiditatea plămânilor de a fi expansionati sau goliți de aer. Va asteptam!