O.R.L

CABINET ORL

Doctor Alexandru VLASE – medic specialist ORL

Cele mai bune servicii de Otorinolaringologie pentru sănătatea sistemului respirator și auditiv.

Otorinolaringologia (ORL) este specialitatea medicala care se ocupa de diagnosticul si tratamentul afectiunilor urechilor, nasului si gatului. Afectiunile nasului, urechii si gatului provoaca anual milioane de imbolnaviri. Problemele de auz apar la 5-10|% din populatia generala si 40% dintre cei de peste 40 de ani. Sinuzita este una dintre cele mai frecvente afectiuni in anotimpul rece. In general, ea se situeaza in primele 10 diagnostice stabilite in cabinetele medicilor de familie si al 5-lea diagnostic pentru care se prescrie antibiotic.

Serviciile noastre:

Afecțiuni tratate:

Afecțiuni O.R.L comune: Sinuzită, Otita și Rinita

Afecțiunile otorinolaringologice (ORL) pot afecta sistemul respirator superior și pot provoca disconfort semnificativ. Printre cele mai frecvente afecțiuni ORL se numără sinuzita, otita și rinita. În acest articol, vom explora simptomele, cauzele și opțiunile de tratament pentru aceste afecțiuni.

Sinuzita:

Sinuzita este o inflamație a sinusurilor, cavități umplute cu aer în jurul nasului și ochilor. Cauzele comune ale sinuzitei pot include infecții virale, infecții bacteriene, alergii și deviații de sept nazal. Simptomele sinuzitei pot include:

Tratamentul sinuzitei poate include terapie cu antibiotice în cazurile de sinuzită bacteriană, spray-uri nazale decongestionante, analgezice pentru ameliorarea durerii și terapie de rehidratare.

Otita:

Otita reprezintă inflamația urechii și poate fi clasificată în otită externă și otită medie. Otita externă este o infecție a canalului auditiv extern, iar otita medie este o infecție a urechii medii. Cauzele comune ale otitei pot include infecții bacteriene sau virale, reacții alergice sau acumulare excesivă de lichid în urechea medie. Simptomele otitei pot include:

Tratamentul otitei poate include analgezice pentru ameliorarea durerii, picături de ureche cu antibiotice în cazurile de infecție bacteriană, comprese calde pentru reducerea inflamației și, în unele cazuri, antibiotice orale.

Rinita:

Rinita este o inflamație a mucoasei nazale, care poate fi cauzată de infecții virale, alergii sau iritanți chimici. Simptomele rinitei pot include:

Tratamentul rinitei poate include antihistaminice pentru reducerea reacțiilor alergice, spray-uri nazale decongestionante sau corticosteroizi pentru reducerea inflamației, și evitarea alergenilor cunoscuți.

Este important să consultați un medic ORL pentru a obține un diagnostic precis și un plan de tratament adecvat pentru oricare dintre aceste afecțiuni ORL. Ignorarea simptomelor sau auto-tratarea poate duce la complicații și la agravarea afecțiunii.

PREȚURI:

Preturile afisate pe site sunt cele standard. In functie de situatia medicala concreta a pacientului si de politica comerciala a societatii, acestea pot varia si pot suferi modificari. Va rugam sa verificati actualitatea acestora la telefon 0770 468431.

CONSULTAȚIIPREȚ
Consultatie ORL150 LEI
Extractie corp strain 50 LEI
Extractie dop ceara unilateral25 LEI