NEUROLOGIE

CABINET NEUROLOGIE

Doctor Mihaela NICOLAU – medic primar neurolog

NEUROLOGIE

Ți se întâmplă frecvent să ai dureri de cap, dureri de-a lungul coloanei vertebrale, amețeli, pierderi de memorie? Întâmpini dificultăți în a-ți gestiona boala neurologică de care suferi sau ai o recomandare pentru o consultație neurologică ?

CENTRUL MEDICAL ELITE ROMAN

Aici poți avea parte de consult de specialitate, investigații, recomandări și tratament la cele mai înalte standarde. Simptomele întâlnite în Neurologie sunt multiple și pot ascunde boli cu mecanisme complexe. Centrul Medical Elite va pune la dispoziție metode moderne de investigație și tratament care contribuie la elucidarea diagnosticelor din acest domeniu de activitate.

Ce este neurologia?

Neurologia este o ramură a științei medicale care se preocupă de tulburările și bolile sistemului nervos. Termenul de neurologie provine dintr-o combinație de două cuvinte - „neuron” care înseamnă nerv și „logia” care înseamnă „studiul”. Există aproximativ o sută de miliarde de neuroni în creier, capabili să-și genereze propriile impulsuri și să primească și să transmită impulsuri de la celulele învecinate.

Neurologia presupune studiul:

-Sistemul nervos central, sistemul nervos periferic și sistemul nervos autonom. -Tulburări structurale și funcționale ale sistemului nervos, de la malformații congenitale până la boli degenerative, cum ar fi boala Parkinson și boala Alzheimer.

Omenirea a fost familiarizată cu tulburările sistemului nervos de secole. Boala Parkinson, de exemplu, a fost descrisă drept „paralizia tremurătoare” în 1817. Cu toate acestea, abia la sfârșitul secolului al XX-lea, o deficiență a neurotransmițătorului dopamină a fost identificată drept cauza bolii Parkinson și a simptomelor acesteia, cum ar fi tremurături și rigiditate musculară. Boala Alzheimer a fost descrisă pentru prima dată în 1906.

Neurologia implică, de asemenea, înțelegerea și interpretarea studiilor imagistice și electrice. Exemple de studii imagistice utilizate includ tomografie computerizată (CT) și scanări prin rezonanță magnetică (RMN).

O electroencefalogramă (EEG) poate fi utilizată pentru a evalua activitatea electrică a creierului în diagnosticul unor afecțiuni precum epilepsia. Neurologii diagnostichează, de asemenea, infecțiile sistemului nervos prin analiza lichidului cefalorahidian (LCR), un lichid limpede care înconjoară creierul și măduva spinării.

Neurologie de înaltă calitate pentru sănătatea creierului dumneavoastră!

Medicii nostri specialiști în domeniul neurologiei, ofera servicii medicale de înaltă calitate pentru pacienții Centrului Medical Elite. Ne angajăm să vă oferim îngrijire personalizată, diagnostic precis și tratament eficient pentru afecțiunile neurologice.

SERVICIILE NOASTRE:

- Diagnostic și evaluare
- Evaluare clinică completă
- Consultații specializate în neurologie
- Diagnosticare avansată a afecțiunilor neurologice
- Imagistică cerebrală (RMN, CT la clinici partenere)
- Tratament și terapie
- Terapie medicamentoasă personalizată
- Terapie de reabilitare și recuperare la clinica partenera
- Programare la intervenții neurochirurgicale (dacă este necesar)

Afecțiuni tratate:

- Accident vascular cerebral (AVC)
- Cefalee și migrenă
- Epilepsie și convulsii
- Boala Parkinson și alte afecțiuni de mișcare
- Scleroză multiplă
- Neuropatie periferică
- Demență și tulburări de memorie

PREȚURI:

Preturile afisate pe site sunt cele standard. In functie de situatia medicala concreta a pacientului si de politica comerciala a societatii, acestea pot varia si pot suferi modificari. Va rugam sa verificati actualitatea acestora la telefon 0770 468431.

CONSULTAȚIIPREȚ
Consultatie neurologie180 LEI
Control ulterior 80 LEI